Inbrekers hebben tegenwoordig allerlei handige manieren om een woning binnen te dringen. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei handige foefjes om sloten te forceren. Hierdoor maakt een inbreker weinig lawaai en richt hij ook nauwelijks schade aan. De pakkans wordt zodoende een stuk kleiner. Met name verouderde sloten zijn gevoelig voor de technieken die inbrekers tegenwoordig gebruiken. Heeft u uw sloten al jarenlang op uw deur zitten? Overweeg dan eens om deze te vervangen. Alleen met de juiste sloten voorkomt u namelijk een inbraak.

Zijn uw sloten aan vervanging toe?

Natuurlijk gaat u uw sloten niet vervangen wanneer dit nog niet nodig is. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wanneer een slot vervangen moet worden. Twijfelt u? Doe dan eens een beroep op een erkende slotenmaker. Hij kan namelijk een inspectieronde maken door u woning. Op basis van deze inspectie kan hij u adviseren om uw sloten al dan niet te vervangen. Bovendien kan hij u handige tips geven over de juiste sloten. Zo weet u zeker dat uw woning straks goed beveiligd is.

Zelf sloten aanschaffen? Deze moet u hebben!

Loop een willekeurige bouwmarkt binnen en u ziet direct een arsenaal aan sloten. Dit maakt het er niet makkelijker op om de juiste sloten te vinden. Kies niet lukraak een slot uit, maar kijk altijd naar de kwaliteit van een slot. Hoe u dit kunt zien? Door te kijken of er een keurmerk aanwezig is. Is deze aanwezig? Kijk dan ook naar het aantal sterren dat een keurmerk heeft. Hoe meer sterren er aanwezig zijn, des te lastiger is zo’n slot te forceren door een inbreker.

Sloten met anti-inbraakbeveiliging

Sloten met een keurmerk zijn doorgaans goed, maar voorkomen een inbraak niet. Om de kans op een inbraak nog kleiner te maken, kiest u voor sloten met anti-inbraakbeveiliging. Dergelijke sloten maken populaire inbraakmethoden als kerntrekken onmogelijk. Een inbreker kan namelijk geen schroef meer in uw cilinder boren, waardoor binnenkomen ontzettend lastig wordt.