Huis beveiligen

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de beveiliging van hun huis. Als je de inbraakcijfers er even bij neemt, zie je dat die een daling kennen. Door de lockdowns waren mensen vaker thuis, wat het voor inbrekers minder makkelijk maakte. De verwachting is echter dat het aantal inbraken zich zal verhogen nu iedereen weer naar zijn werk gaat en de vrije tijd buitenshuis doorbrengt. Ondanks de daling worden nog steeds mensen slachtoffer van inbrekers die niets ontziend door woningen gaan en daarbij schade aanrichten en persoonlijke spullen ontvreemden. Niet alleen financieel heeft dit gevolgen, ook de emotionele schade die dit aanricht, is niet te onderschatten.

Je huis optimaal beveiligen

Om je huis te beveiligen, heeft u verschillende mogelijkheden afhankelijk van waar jouw persoonlijke voorkeuren liggen en het beschikbaar budget hiervoor. Vaak kan met een minimum aan maatregelen al een groot effect bekomen worden voor de beveiliging van een woning.

Veiligheidssloten

Een eerste belangrijke maatregel om een huis te beveiligen, is het investeren in goede veiligheidssloten, in het ideale geval voorzien van een cilinder. Deze zorgen ervoor dat een inbreker aanzienlijk meer tijd nodig heeft om de woning binnen te raken en dat op zich zal al afschrikkend werken. Omdat hij meer tijd nodig heeft om jouw huis binnen te raken, is de kans groter dat hij betrapt wordt en dus is de eerste stap in je huisbeveiliging al geslaagd.

Camerasysteem

Je huis beveiligen kan ook met behulp van camera’s, het is een perfect beveiligingssysteem om ook vanop afstand een duidelijk beeld je te hebben van wat er zich in en rond je huis afspeelt. Een app op je smartphone laat je toe om de camerabeelden te bekijken en, indien nodig, de politie te verwittigen. Als je ervoor kiest om dit veiligheidssysteem te verbinden met een meldkamer heb je er zelf geen omkijken naar. De meldkamer volgt de camerabeelden op en verwittigt jou en de politie of beveiligingsdienst in geval van verdachte situaties. Met pictogrammen kan je aan de buitenkant van je woning aangeven dat er een alarmsysteem in huis aanwezig is en zal je ook hier een preventief afschrikkend effect creĆ«ren.

Enkele tips om uw woning veilig achter te laten

Je huis van beveiliging voorzien is een goede maatregel, maar ook een verandering in je eigen gedrag kan al een groot verschil maken. Let erop om, voor je jouw woning verlaat, alle ramen en deuren slotvast af te sluiten, ook die aan de achterzijde. Laat verder geen gereedschap rond je woning liggen die een inbreker zou kunnen gebruiken om in jouw woning binnen te raken. Voldoende verlichting rond de woning tenslotte zorgt ervoor dat een inbreker niet ongezien zijn gang kan gaan.

Een beveiligingssysteem in huis en een aanpassing in jouw gewoontes zorgen voor een aanzienlijk kleinere kans om het slachtoffer te worden van een woninginbraak. Je kan met een gerust hart je woning verlaten en met een veilig gevoel ’s avonds je rust vinden en dat alleen al maakt de investering in meer veiligheid lonend.