Volgens de officiële gegevens van de Nederlandse politie werd er in 2023 in totaal in 22.706 woningen ingebroken. Iets wat omgerekend op 62 woninginbraken per dag neerkomt. Deze criminaliteitscijfers kunnen een bron van zorg voor huiseigenaren zijn.

Het installeren van een solide schutting is een goede investering om jouw huis meer privacy en veiligheid te bieden. Een degelijk hekwerk kan criminelen er immers van weerhouden je huis te targeten, waardoor de kans kleiner wordt dat ze een inbraakpoging ondernemen.

Een fysieke barrière

Schuttingen fungeren ook als een fysieke barrière die ongeautoriseerde toegang tot eigendommen verhindert. Met allerlei verschillende mogelijke materialen kunnen schuttingen dusdanig worden ontworpen om aan de behoeften en voorkeuren van jouw huis te voldoen.

Veel voorkomende schuttingmaterialen zijn hout, composiet en kettingschakels. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus is het van cruciaal belang om zelf te overwegen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw beveiliging behoeften.

Naast het bieden van veiligheid, kunnen schuttingen uiteraard ook de aantrekkelijkheid van je woning vergroten. Een goed ontworpen hekwerk kan de totale waarde van je huis zelfs verhogen en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Het beveiligingsniveau en de uitstraling

Welk type hekwerk je verkiest, hangt van een aantal factoren af, waaronder het beveiligingsniveau dat je nodig hebt en de uitstraling die jij voor jouw huis wenst. Als jij je in de eerste plaats bezighoudt met het afschrikken van criminaliteit, dan kan een hekwerk van kettingschakels of smeedijzer een goede optie zijn. Dit omdat deze zeer effectief zijn in het voorkomen dat criminelen je eigendom binnenkomen.

Als je echter op zoek bent naar een meer decoratieve schutting, dan is een houten of composiet schutting wellicht een betere optie. Hoewel het misschien niet zo effectief is in het afschrikken van criminaliteit, kan zo’n hek nog steeds bescherming tegen inbrekers bieden.

Het biedt bovendien de meeste privacy, omdat men nu niet goed in jouw tuin kan kijken. Daardoor wordt het een stuk comfortabeler om in je tuin te ontspannen. Via de schutting informatie per materiaal link kun je meer informatie over de mogelijke voor- en nadelen van de verschillende materialen lezen.

Het plaatsen van schuttingen kan natuurlijk ook je eigendomsgrenzen definiëren, waardoor je gemakkelijker kunt weten welk gebied jij precies bezit. Schuttingen kunnen bovendien je huisdieren en kinderen binnen de grenzen van het terrein houden, waardoor het voor hen een veiliger plek wordt om te spelen.

Extra veiligheidsopties

Naast het plaatsen van een geschikte schutting, zullen een aantal andere handige aanvullingen hierop de veiligheid van jouw woning verder garanderen. Denk hierbij onder meer aan de installatie van een beveiligingssysteem. Een beveiligingssysteem kan jou en de autoriteiten tijdig waarschuwen in geval van inbraak.

Een goede buitenverlichting kan criminelen er ook van weerhouden een inbraak te plegen. Installeer hiervoor beweging geactiveerde lampen rondom je woning om jouw huis altijd goed verlicht te houden.

Als laatste kunnen bomen en struiken dekking voor inbrekers bieden. Zorg er daarom voor dat er geen overwoekerd gebladerte is waarachter potentiële indringers zich eenvoudig kunnen verbergen.

Een stevige schutting = een prettig gevoel

Er zijn kortom verschillende stappen die je kunt nemen om jouw woning veiliger te maken, waardoor inbraken worden voorkomen en jij en je gezin zich veiliger voelen. Een belangrijke stap is het investeren in degelijke schuttingen.

Het installeren van stevige schuttingen is per slot van rekening een effectieve manier om de veiligheid, privacy en waarde van jouw huis aangenaam te verbeteren. Met de bovenstaande informatie in gedachten is het dus makkelijk om te zien hoe een schutting jou niet alleen kan helpen je eigendom beter te beveiligen, maar jezelf er ook een prettiger gevoel te geven.