EHBO voor kinderen: belangrijke tips

Iedereen weet dat met kinderen in de buurt een ongelukje nooit veraf is. Tijdens het spelen en ontdekken zijn ze onbezorgd en zich niet altijd bewust van de gevaren. Als ouder of begeleider is het een hele geruststelling als je weet wat je in zo’n situatie moet doen. Het helpt je om de kalmte te bewaren en snel te handelen. En daar kan kinder EHBO goed bij van pas komen. Maar wat houdt kinder EHBO precies in? We vertellen het in dit artikel.

Kinder EHBO in enkele stappen

In wezen verschilt kinder EHBO niet zo veel van de gewone eerste hulp, het is namelijk ook hier belangrijk een aantal stappen in acht te nemen. Concreet gaat het om het beveiligen van de omgeving zowel voor jou als voor het kind, om het controleren van de vitale parameters en om het inschatten van de toestand. Let erop dat je zelf steeds rustig blijft, een kind zal veel sneller dan een volwassene jouw emoties overnemen en ook gaan panikeren. Heb je ook maar enig vermoeden dat de toestand van het kind ernstig is, verwittig dan steeds de hulpdiensten of laat dit door een van de andere aanwezigen doen. Als deze stappen allemaal doorlopen zijn, is het aan jou om de eerste zorgen toe te dienen in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Denk hierbij aan het stelpen van een wond, het met water overgieten van een brandwond, het immobiliseren in geval van een breuk en in het ernstigste geval zelfs reanimatie.

Cursussen ook bij jou in de buurt

Bij een ongeval ontstaat al snel paniek en dit is ook volkomen normaal. Een deel hiervan kun je opvangen door het volgen van een aangepaste EHBO opleiding. Kunnen terugvallen op aangeleerde kennis zal je helpen om jouw kalmte te bewaren. Vraag bij mensen in je buurt na waar cursussen georganiseerd worden en schrijf je in. Het correct kunnen toedienen van de eerste zorgen aan een kind kan wel degelijk een leven redden. Misschien ook wel een leuk idee om samen met andere ouders of begeleiders de opleiding te volgen.

Wil jij ook in staat zijn om in geval van medische problemen correct en beheerst te kunnen handelen en de eerste zorgen toe te dienen bij kinderen? Ook jouw hulp kan levens redden, ga dus vandaag nog op zoek naar een cursus in jouw buurt.

Maak van veiligheid op de werkvloer een prioriteit

Veiligheid op de werkvloer heeft laatste jaren bij veel bedrijven een hogere prioriteit gekregen, en gelukkig maar. De gevolgen die ongevallen kunnen veroorzaken zijn vaak groot en de kosten ervan zijn enorm. Zowel voor werkgevers als werknemers is werken in veilige en hygiënische omstandigheden bovendien een stuk aangenamer.

Tips voor veiligheid op de werkvloer

Onder de noemer veiligheid kun je heel wat items plaatsen. Je kunt zelfs stellen dat alles wat de kans op fysieke en mentale schade kan veroorzaken hieronder valt en een werkpunt is voor ieder bedrijf. Maar hieronder zullen we in ieder geval een aantal belangrijke tips uitlichten voor een betere veiligheid op de werkvloer.

Zorg voor veilige werkomstandigheden

Alles begint natuurlijk met het creëren van een veilige werkomgeving. In de eerste plaats is het belangrijk dat al het aanwezige materiaal en het gereedschap voldoet aan de veiligheidsvereisten. Daarnaast is een steeds legere vloer een goed startpunt in het vermijden van arbeidsongevallen.

Vraag medewerkers om mee te denken

Vraag jouw werknemers om mee te denken in de richting van een verhoogde veiligheid. Zij staan dagelijks op de werkvloer en hebben dus een goed beeld van de mogelijke gevaren. Laat hen initiatief nemen en voorstellen doen en stel een doel voorop van aantal dagen zonder arbeidsongevallen. Wordt dit doel behaald, dan kun je een kleine beloning voorzien die nog meer zal motiveren.

Laat medewerkers een BHV opleiding volgen

Wil je in jouw bedrijf echt helemaal inzetten op veiligheid, laat je werknemers dan een bhv opleiding volgen. Bedrijfshulpverleners staan samen met jou in voor een verhoogde veiligheid en weten hoe ze in gevaarlijke situaties moeten reageren om erger te voorkomen. Niet alleen EHBO, maar ook brandbestrijding en evacuatie komen hier aan bod en kunnen levens redden. Een troef voor jouw bedrijf en een veilig gevoel voor jouw werknemers dus.

Maak ook binnen jouw bedrijf van veiligheid een prioriteit, het zal jou en je werknemers alleen maar ten goede komen. Jouw werknemers voelen zich beter als ze weten dat ze in een veilige omgeving kunnen werken en jij hoeft je geen zorgen meer te maken over de impact van een hoog aantal ongevallen die hadden kunnen vermeden worden.

Belangrijke redenen om een mondkapje te dragen

Aangezien het sinds 1 december 2020 door de overheid verplicht gesteld is om bij contactberoepen en in alle openbare plus overdekte ruimten een mondkapje te dragen, zoals het openbaar vervoer en in het onderwijs, heb je als Nederlander weinig keus meer om het te laten er ook (af en toe) één op te zetten. Als je daarnaast aan de mensen om je heen vraagt ​​waarom ze alsook graag hun mondkapje van Safe Save, niet-medisch masker of andere stoffen gezichtsbedekking willen dragen, dan krijg je al snel veel verschillende antwoorden. En dat is terecht, want wij zijn allemaal individuen die in verschillende omstandigheden leven. Het fijne nieuws hierbij is dat elke reden hierbij zeker een goede reden is om een ​​mondkapje te dragen. Dus sommen wij hier even een aantal prima redenen op.

Om mezelf gezond te houden

Mensen zeggen heel vaak zinnen zoals: “Ik kan het me niet veroorloven om ziek te worden”. Dit is zeker waar, omdat niemand het zich kan veroorloven om ziek te worden met een mogelijk fatale ziekte. Zelfs een aantal weken ziekte veroorzaakt voor velen enorme ongemakken en soms financiële problemen. Hoewel we allemaal zouden moeten weten dat de mondkapjes van mensen die in contact komen met een coronavirus drager eigenlijk meer beschermen dan de drager van het virus zelf, is het dragen van een masker een goed sociaal voorbeeld en moedigt het daarmee tevens anderen aan om ook maskers te dragen. Wat betekent dat iedereen minder snel ziek zou kunnen worden. 

Om mijn vrienden en buren te beschermen

Dat is juist. Jouw gezichtsmasker beschermt anderen immers tegen elke infectie die jij onbewust bij je draagt. Het beschermt iedereen waarmee jij in contact komt, waaronder supermarktmedewerkers, andere klanten, familie en vrienden. Veel personen merken op dat ze hun maskers in het bijzonder dragen om de meest kwetsbare mensen in onze gemeenschappen te beschermen, zoals ouderen en mensen met specifieke aandoeningen die daardoor een groter risico lopen.

Het is een vorm van zelfexpressie

Voor de artistieke plus modieuze individuen onder ons biedt een stoffen of neopreen masker van bijvoorbeeld safe-save.nl een geheel nieuwe kans om leuke kleuren en patronen in hun garderobe te introduceren.

Voor gezondheidswerkers, patiënten en eerstehulpverleners

Degenen die in een ziekenhuis of verpleeghuis werken of komen dragen met liefde een ​​gezichtsbedekking of mondkapje voor al de mensen om hen heen. Want zelfs als jij nooit direct in contact zou komen met een ziekenhuismedewerker, eerstehulpverlener of patiënt, laat jouw masker zien dat dat jij echt wel om hen geeft. Jij beschermt ze door de verspreiding van ziekten in jouw gemeenschap te beperken. Dit is iets dat iedereen in de maatschappij zou moeten waarderen!

Om snel weer (normaal) aan het werk te gaan

Absoluut. Des te meer mensen mondkapjes dragen, des te minder COVID-19 gevallen er zullen zijn. En als er minder gevallen zijn, kunnen we snel weer de dingen doen die ons leven gezond en productief maken, zoals wederom fijn op een normale wijze aan het werk te gaan of zonder belemmeringen naar school.  Dan hebben we ook op een simpelere manier toegang tot de diensten waarop we vertrouwen, wat goed is voor ons persoonlijke leven en die van de mensen om ons heen, plus onze economie in het algemeen.

Om weer zonder beperkingen plezier te maken

Maskers verminderen het aantal corona gevallen. Des te meer de mensen maskers dragen, des te eerder wij weer onbezorgd al die fijne dingen kunnen doen zoals al onze vrienden en familieleden bezoeken, onbelemmerd naar de bioscoop gaan, reizen waar we maar willen en veilig uit eten gaan. Het dragen van een mondkapje is een manier om jouw steun te tonen voor de aankomende goede tijden.

Om het nieuwe normaal te omarmen

Door jezelf in jouw gezichtsmasker te laten zien, kan je deze aanblik normaliseren voor al die mensen die zich nog steeds niet bij het dragen van hun masker op hun gemak voelen. Als iedereen immers een mondkapje op heeft, is dat niet meer zo ongebruikelijk. Je zult het uiteindelijk zelfs helemaal niet meer opmerken. Totdat je iemand zonder een masker ziet, wat op dat moment zeker op zal vallen en als uitzonderlijk gezien zal worden.

Zo houd je een WordPress website veilig

De snelle WordPress hosting is van nature al erg veilig! Maar door de velen gebruikers kan dit toch wel risico met zich meebrengen. Dus van volledige veiligheid kun je niet spreken bij je Wordpress website. Lees in dit artikel hoe je de veiligheid van je Wordpress website kunt achterhalen en verhogen.

Het grootste veiligheidsrisico van Wordpress

WordPress is niet alleen populair bij gebruikers, maar ook bij hackers. Doordat alle Wordpress gegevens centraal staan willen hackers deze nog wel eens hacken. Dit doen ze per hosting bedrijf. Let daarom op bij het aangaan van een hosting partner. WordPress hosting Nederland is een van de veiligere opties. Daarnaast is het ook van belang dat je voorzichtig omgaat met je inlog gegevens. Laat deze niet achter bij desbetreffende plugins, dit is niet nodig. Zorg ook altijd voor een SSL-certificaat voor je website, deze beveiligd al een groot deel van je website/ gegevens. Zo kun je dit risico indekken voordat het te laat is.

Kies een lastigere gebruikersnaam

De wel bekende gebruikersnaam: admin. Je verwacht het misschien niet, maar toch wordt deze nog enorm veel gebruikt. Door deze gebruikersnaam te gebruiken maak je het hackers 50% makkelijker. Hackers moeten namelijk niet alleen je wachtwoord achterhalen, maar ook je gebruikersnaam. Hackers weten dat het meestal gewoon ‘admin’ is en zo is de helft van het werk al gedaan. Gebruik daarom altijd een moeilijkere gebruikersnaam. Gebruikhier letters maar ook cijfers en leestekens. Zo maak je het de hackers nog net even wat lastiger.

Beperk rechten voor een veiligere website

Niet iedereen hoeft ‘beheerder’ of ‘administrator’ te zijn. Toch is dit een standaard instelling van Wordpress die je gelijk even moet aanpassen. Voor medewerkers die alleen voor content zorgen op de website is ‘auteur’ of ‘redacteur’ ook genoeg. Door dit te doen zorg je ervoor dat de hackers echt het hoofdaccount moeten hacken. Door een auteur te hacken kunnen ze nog niks. Daarom is deze instelling wijziging erg handig. Dit verkleint het risico en zo zul je een veiligere website hebben.

Hoe laad je een elektrische auto veilig op?

Je hebt net een elektrische auto aangeschaft, of overweegt om dit te doen, maar vraagt je misschien af hoe een elektrische auto opladen in zijn werk gaat. In dit blog leggen we je uit wat de opties hiervoor zijn, en wat er bij iedere optie bij komt kijken. Zo kom je er snel achter hoe je jouw elektrische auto kunt opladen op een manier die bij jouw voorkeur en situatie past.

Elektrisch auto opladen via gewoon stopcontact

Een elektrische auto opladen kan via het gewone stopcontact, mits je beschikt over mobiele thuisladers. Mobiele thuisladers vallen onder een andere categorie kabels dan de laadkabels die zich lenen voor elektrische auto opladen via laadpalen. De mobiele thuislader zorgt ervoor dat de maximale laadstroom begrensd wordt. Mobiele thuisladers zijn verkrijgbaar met Type 1 of Type 2 aansluitingen aan de kant waar deze de auto ingaan. Voordeel van je elektrische auto opladen met behulp van mobiele thuisladers is dat je daarmee niet langer afhankelijk bent van de aanwezigheid van een publieke laadpaal, maar een elektrische auto opladen via een gewoon stopcontact kunt laten verlopen. Een nadeel van het laden via mobiele thuisladers is dat het wat minder snel kan gaan, vanwege de stroombegrenzing die hierbij nodig is. Gebruik een wandlader of laadpaal om het elektrische auto opladen sneller te laten voltrekken.

Wandlader of laadpaal elektrische auto gebruiken

Wil je je elektrische auto via een publieke laadpaal opladen, zorg dan voor een laadkabel die een Type 2 stekker heeft aan de laadpaal zijde en aan het andere uiteinde een stekker die past bij de specifieke elektrische auto waarover je beschikt. Ga je een laadkabel kopen, zorg er dan voor dat je aangeeft, welk merk elektrische auto er met de kabel opgeladen dient te worden, zodat je de juiste laadkabel uitzoekt.  

Beschik je eenmaal over een laadkabel, dan kun je je elektrische auto opladen door deze via de kabel aan te sluiten op een (publieke) laadpaal. Publieke laadpalen (waarvan er meer dan 50.000 zijn in Nederland) zoek je eenvoudig door een van de vele sites te raadplegen die hiervoor zijn ontwikkeld. Je kunt een publieke laadpaal gebruik door een laadpas aan te schaffen. Er bestaan hierbij verschillende soorten passen, waarbij je per sessie of per maand (een vast bedrag) betaalt.

Elektrische auto opladen kan ook via een laadpaal thuis. Door te investeren in een laadpaal thuis, hoef je je geen zorgen te maken of er wel een laadpaal bij jou in de buurt vrij is, en hoef je ook niet je laadpas langs de laadpaal te halen telkens als je een laadsessie wilt starten. Je laadkabel kun je ook in de kofferbak laten zitten wanneer je thuis eenmaal beschikt over een laadpaal met vaste kabel. De laadpaal thuis bestaat dan al uit een laadkabel waardoor je je losse laadkabel alleen nog nodig hebt wanneer je een publieke laadpaal gaat gebruiken.

Elektrische auto opladen bij regenval

Een elektrische auto opladen kan ook wanneer het regent. Eenmaal aangesloten kunnen laadkabels in alle weersomstandigheden veilig worden gebruikt. Maar let er wel op dat je de kabels ook droog opbergt wanneer ze niet in gebruik zijn.

Hoe elektrische auto opladen in het buitenland?

Voor de meeste Europese landen geldt dat er bij publieke laadpalen gebruik wordt gemaakt van een Mennekes aansluiting (Type 2, 7-polige aansluiting). In enkele landen wordt soms weleens een ander type aansluiting gebruikt. Check voor vertrek naar het buitenland eventueel welke soort laadpalen er in de buurt van jouw (vakantie)bestemming worden aangeboden om niet voor verrassingen te komen staan.