IP Camera

We zijn allemaal op zoek naar handige manieren om onze huizen veiliger te houden, en de vele slimme componenten van een modern draadloos beveiligingssysteem zijn daarbij ideaal om alle huiseigenaren die graag wat meer controle wensen over hoe ze alles kunnen bewaken, van video deurbellen tot draadloze beveiligingscamera’s, daarin te voorzien.

Het is zelfs nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw huis goed in de gaten te houden! Dit dankzij de mogelijkheid van speciale streaming video beveiligingscamera’s die met jouw thuis WiFi netwerk verbinding maken om zo allerhande waarschuwingen, videoclips en live videofeeds naar bijvoorbeeld jouw smartphone te sturen, zodat je de activiteiten thuis zelfs prima kunt volgen terwijl jij op pad bent.

Deze netwerkcamera’s worden veelal als IP camera’s aangeboden en zijn behoorlijk populair om al jouw eigendommen, je gezin en bijbehorende huisdieren in de gaten te houden. Deze camera’s bieden live video- en audiofeeds die je simpel op afstand via een internetbrowser kunt openen.

 

Wat is een IP-camera precies?

Een IP-camera, zoals een Dahua camera, is een digitale camera die volgens de principes van het Internet Protocol (IP) werkt in plaats van analoge videosignalen. Internet is een voorbeeld van een IP-netwerk en maakt daarbij gebruik van het IPv4 protocol. Een IP-camera wordt om deze reden dan ook wel vaak een netwerkcamera genoemd.

Met de komst van IP-camera’s werd een revolutie in de beveiligingswereld ontketend. Veel IP-camera’s kunnen namelijk van nature onafhankelijk werken, maar kunnen uiteraard ook bijzondere onderdelen van een modern huisbeveiligingssysteem zijn.

Een compleet alarmsysteem werkt natuurlijk volgens het eenvoudige concept van het beveiligen van de toegangspunten tot een huis, dit door (draadloze) sensoren te gebruiken die met een bedieningspaneel in jouw huis communiceren.

 

Welke delen van je huis wil jij beschermen?

Zorg er in principe voor dat jij alle plaatsen beveiligt waar een inbreker jouw huis binnen kan dringen, plus de belangrijkste gebieden waar een indringer doorheen zou kunnen lopen. Denk er daarnaast over na of je enkel binnencamera’s, of alsook buitencamera’s nodig hebt en waar jij ze precies wilt plaatsen.

Plus onthoud hierbij dat als je deze camera’s installeert, je ervoor zorgt dat ze hoog genoeg bevestigd zijn zodat een indringer deze camera niet direct kan bereiken of op de één of andere manier kan bedekken.

 

Kenmerken van een modern camera alarmsysteem

De belangrijkste kenmerken van een modern camera beveiligingssysteem, zoals een draadloos Ajax alarmsysteem, voor de beveiliging thuis zijn: beweging geactiveerde opnames, alerts via je smartphone, een goede resolutie plus nachtzicht. Deze zullen jou absoluut assisteren om jouw eigendom prettig te beveiligen.

Denk er verder over na of jij een camerasysteem nodig hebt die continu kan opnemen of enkel wanneer er iets plaatsvindt. Continu opnemen zorgt er voor dat je niets mist, maar het vereist wel heel veel WiFi bandbreedte en video-opslag.

 

Is een draadloos alarmsysteem zijn geld waard?

Een alarmsysteem met IP-camera’s installeren is zeker de moeite en de aanschaf waard. Veel dieven zullen er immers voor kiezen om niet in een huis in te breken als ze een beveiligingscamera opmerken. Plus als er desondanks wel in een huis ingebroken wordt, dan kunnen de huiseigenaren de videobeelden van de IP-camera’s als bewijs in een strafrechtelijk onderzoek gebruiken.

Een alarmsysteem met een sirene kan ook tot snellere reacties van de politie leiden, omdat ze dan direct kunnen verifiëren dat er een misdrijf bij iemand thuis plaatsvindt.