Of je nu met de trein naar je werk gaat of op vakantie bent in een vreemd land: je kunt zomaar slachtoffer worden van tasjesdieven. Helaas overkomt dit soms ook degenen die normaal erg voorzichtig en oplettend zijn, want zakkenrollers gaan erg slinks te werk! Ben jij daarom ook erg bang om bestolen te worden? Gelukkig bestaan er nu speciale anti-diefstal rugzakken, die het dieven een stuk moeilijker maken!

XD Design

Het merk XD Design is van Hollandse bodem en is de bedenker van de anti-diefstal rugzak genaamd Bobby. In 2016 kwam deze rugzak op de markt na een succesvolle Kickstarter-campagne waarin geld werd opgehaald. Sindsdien heeft de Bobby al een aantal prijzen gewonnen, waaronder de Red dot design award. Deze award werd XD Design toegekend vanwege de slimme en effectieve oplossing voor veiligheid tegen diefstal, gecombineerd met het mooie en fashionable uiterlijk van de rugzak. Inmiddels zijn er naast de Bobby Original ook nog een aantal andere varianten verkrijgbaar zoals de Bobby Elle (een kleinere en vrouwelijkere versie) en Bobby XL (extra grote rugzak voor een 17 inch laptop).

Bobby anti-diefstal rugzak

De Bobby heeft een aantal features die de rugzak erg veilig maken. Zo is de buitenkant geheel gemaakt van een stof die snijvast is. Deze stof bestaat uit vijf lagen en hier is met geen mes doorheen te komen. Daarnaast zitten alle ritsen verborgen, dus als je bijvoorbeeld in de metro staat, dan kan niemand stiekem je tas openmaken en je spullen eruit jatten. Tegelijkertijd kun jij als drager wel bij de verschillende vakjes waar je vaak bij moet, voor bijvoorbeeld je telefoon en portemonnee, zonder dat je je rugzak hoeft af te doen. De Bobby heeft verder nog allemaal handige details die je leven net wat makkelijker maken, zoals een geïntegreerde UBS-poort, licht-reflecterende strips aan de buitenkant van de rugzak en zelfs een heus regenjasje om de rugzak te beschermen tegen flinke regenbuien!