Als je na een lange dag thuiskomt, dan wil je echt niet dat het eerste wat je dan ziet een stapel kleren, schoenen en ongeopende post is! Stel je jezelf eens voor hoe fijn het zou zijn om een bijzonder rustige en schone hal binnen te lopen. Met daarin een speciale opbergruimte voor al je bezittingen dicht bij jouw voordeur. Als jouw hal dringend een opruim- en schoonmaakbeurt nodig heeft, dan zijn alle hieronder genoemde tips een eenvoudige leidraad om het weer in vorm te krijgen. 

Begin met schoonmaken

Dit alles begint uiteraard met opruimen, waarna de hal en de buiteningang goed schoon en stofvrij gemaakt wordt. Stofzuig de vloer plus trap en let hierbij ook goed op de deurmat. Vooral Forbo Coral schoonloopmatten zijn een uiterst vriendelijke manier om mensen in jouw huis te verwelkomen. Ze bieden immers een perfecte plek om de vuile schoenen van de gasten achter te laten of af te vegen.

Kies de juiste opbergoplossingen

 Zodra dit allemaal gedaan is, dan is het nu de hoogste tijd om over je opbergoplossingen na te denken. Als de eerste ingang in je huis zet deze entree de toon en verwelkomt deze ook iedereen. Misschien beschikt je hal al over een aantal stijlvolle en handige opbergers waarin jij je spullen netjes kunt opbergen. Is dit niet zo is, dan zijn hier enkele handige suggesties voor jouw entree.

Console tafel en manden

In een zeer smalle hal werkt een zeer ondiepe console tafel het beste. In sommige ruimtes kan zelfs een kleine boekenkast uitstekend werk leveren. Kies zeker voor een console tafel met een lagere plank waar je met mooie open rieten manden een fijne opbergruimte voor handschoenen, hoeden, sjaals en soms zelfs schoeisel kunt creëren.

Zwevende planken en kledinghaken

Zorg er bovendien voor dat je de ruimte op de muur in jouw gang optimaal benut. Bevestig bijvoorbeeld een zwevende plank of wandmeubel waarop je gemakkelijk jouw sleutels, post of andere dingen kunt plaatsen. Overweeg daarnaast kledinghaken voor items zoals jassen, jacks en tassen. Kledinghaken die laag geplaatst worden zullen kinderen aanmoedigen om daar hun kleine bezittingen achter te laten.

Gebruik de ruimte onder de trap

Het gebruiken of bouwen van een kast onder je trap is een geweldige manier om van deze loze ruimte in jouw gang gebruik te maken. Je zult er versteld van staan hoeveel je hier uit het zicht kunt opbergen! En door in een paraplubak te investeren, weet je zeker dat je paraplu’s niet in de weg zullen staan of dat er regenwater over je vloeren druppelt.

Er is absoluut één kamer in jouw woning die veel gemakkelijk toegankelijke opslagruimte nodig heeft: dat is zonder meer jouw hal. Want jouw hal is het portaal tussen je huis en de buitenwereld. Een overzichtelijke en georganiseerde hal maakt jouw leven niet alleen op alle fronten gemakkelijker. Maar creëert tegelijkertijd een prachtige entree voor alle bewoners en bezoekers.