Staan bij jouw collega’s de eerste buitenlandse beursbezoeken alweer gepland? Dan is het belangrijk om ze goed voorbereid en veilig op reis te sturen. In deze blog lees je welke voorbereiding je als werkgever kunt treffen.

Voorbereid op corona

Stuur je medewerkers naar het buitenland om een beurs te bezoeken? Dan is niet alleen de het beveiligen van eigendommen belangrijk, maar ook de veiligheid omtrent covid-19. Dit kun je bijvoorbeeld doen medewerkers goed op de hoogte te stellen van de coronasituatie en maatregelen van dat land. Het kan ook helpen om medewerkers van tevoren te briefen over wat er gebeurd bij besmetting of wanneer de kleurcode van het land verandert. Geef medewerkers bovendien voldoende hygiëne tools mee. Denk hierbij aan mondkapjes en handgel.

Contactgegevens bij noodgeval

Mocht een van de medewerkers te maken krijgen met een noodgeval, dan is het belangrijk dat diegene weet wat er moet gebeuren. Zorg daarom voor contactgegevens van ambassades en consulaten en kopieën van alle reisdocumenten. Zo weten medewerkers te allen tijde waar ze zich kunnen melden bij noodgevallen. Check bovendien de verzekering op medische behandeling, arbeidsongeschiktheid en retourtransport bij ongevallen. Zo komen jij en je medewerkers niet voor onnodige verrassingen te staan.

Veilig opbergen

Terwijl medewerkers op zakenreis zijn, dragen ze kostbare items met zich mee zoals devices en persoonlijke- en zakelijke documenten. Zorg daarom voor een veilige anti-diefstal rugzak. Denk aan een rugzak waarbij de rits van de buitenkant niet zichtbaar is en waarbij de rits een extra veiligheidsslot heeft. Bovendien bestaan er rugzakken die gemaakt zijn van een stof die niet open te snijden is. Zo reizen medewerkers altijd veilig met het openbaar vervoer of in het vliegtuig.

Safety gadgets

Er zijn heel wat gadgets die ontwikkeld zijn om zakelijk reizen veiliger te maken. Een powerbank is bijvoorbeeld onmisbaar. Niet alleen om altijd bereikbaar te zijn voor klanten en collega’s, maar ook om veiligheidsdiensten te kunnen bereiken in geval van nood. Een andere handige gadget is een vertaler. Bijvoorbeeld in de vorm van een app of als een klassiek pocket formaat. Zo kunnen medewerkers zich altijd en overal verstaanbaar maken. Vertrekken collega’s naar de beurs met de auto? Dan is het verstandig om ze een aantal bedrukte veiligheidsproducten mee te geven. Denk aan  veiligheidshesjes of een EHBO kit.

Bovendien brengt het uitdelen van safety gadgets of het cadeau geven van een anti-diefstal rugzak nog een voordeel met zich mee: branding. Deze items kun je namelijk bedrukken met een bedrijfslogo. Op die manier werk je aan een stukje employer branding en ben je zichtbaar bij zakelijk publiek op een beurs of congres.