Verreweg de meeste Nederlanders zijn van mening dat hun huis veilig is. Met sloten alleen houdt u een inbreker tegenwoordig echter niet meer tegen. Ten eerste zijn er veel sloten die inmiddels geen geheimen meer kennen voor inbrekers. Daarnaast heeft een inbreker vandaag de dag allerlei andere foefjes om uw huis binnen te dringen. Wanneer u een inbraak wilt voorkomen, moet u uw woning dus zo goed mogelijk beveiligen. Woont u in Spijkenisse? Doe dan een beroep op een slotenmaker in Spijkenisse om uw huis beter te laten beveiligen!

De juiste sloten

Sloten zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en varianten. Ze lijken qua uiterlijk op elkaar, maar verschillen toch sterk. Zo is het ene slot een stuk veiliger dan het andere. Wilt u er zeker van zijn dat uw toegangsdeuren voorzien zijn van veilig hang- en sluitwerk? Doe dan een beroep op een slotenmaker. Hij weet immers precies welke sloten er nodig zijn. Bovendien bekijkt hij eerst de situatie, waardoor hij altijd een juiste keuze maakt.

Inbraakbeveiliging

Een huis is vandaag de dag niet meer veilig met alleen maar sloten. Dit geldt zeker niet voor woningen met oude sloten. Deze heeft een inbreker binnen een mum van tijd geforceerd. Om de kans op een inbraak te verkleinen, kunt u extra maatregelen treffen. Plaats bijvoorbeeld inbraakbeveiliging ter ondersteuning van uw sloten. Denk hierbij aan een anti-inbraakstrip of een anti-kerntrekcilinder. Op deze manier zijn populaire inbraakmethodes als flipperen en kerntrekken niet meer mogelijk.

Elektronische hulpmiddelen

Wilt u uw huis zo veilig mogelijk maken? Dan kunt u ook kiezen voor elektronische hulpmiddelen. Denk hierbij aan een alarmsysteem of camera’s. Indien een inbreker ziet dat uw woning dergelijke systemen heeft, laat hij deze sneller links liggen. De kans dat een inbreker gepakt wordt, is immers een stuk groter dan zonder deze elektronische hulpmiddelen. Wilt u camera’s of een alarmsysteem laten plaatsen? Laat dit dan ook over aan een slotenmaker. De hulpmiddelen worden dan juist geplaatst, waardoor u zeker weet dat ze ook werken.