Aangezien het sinds 1 december 2020 door de overheid verplicht gesteld is om bij contactberoepen en in alle openbare plus overdekte ruimten een mondkapje te dragen, zoals het openbaar vervoer en in het onderwijs, heb je als Nederlander weinig keus meer om het te laten er ook (af en toe) één op te zetten. Als je daarnaast aan de mensen om je heen vraagt ​​waarom ze alsook graag hun mondkapje van Safe Save, niet-medisch masker of andere stoffen gezichtsbedekking willen dragen, dan krijg je al snel veel verschillende antwoorden. En dat is terecht, want wij zijn allemaal individuen die in verschillende omstandigheden leven. Het fijne nieuws hierbij is dat elke reden hierbij zeker een goede reden is om een ​​mondkapje te dragen. Dus sommen wij hier even een aantal prima redenen op.

Om mezelf gezond te houden

Mensen zeggen heel vaak zinnen zoals: “Ik kan het me niet veroorloven om ziek te worden”. Dit is zeker waar, omdat niemand het zich kan veroorloven om ziek te worden met een mogelijk fatale ziekte. Zelfs een aantal weken ziekte veroorzaakt voor velen enorme ongemakken en soms financiële problemen. Hoewel we allemaal zouden moeten weten dat de mondkapjes van mensen die in contact komen met een coronavirus drager eigenlijk meer beschermen dan de drager van het virus zelf, is het dragen van een masker een goed sociaal voorbeeld en moedigt het daarmee tevens anderen aan om ook maskers te dragen. Wat betekent dat iedereen minder snel ziek zou kunnen worden. 

Om mijn vrienden en buren te beschermen

Dat is juist. Jouw gezichtsmasker beschermt anderen immers tegen elke infectie die jij onbewust bij je draagt. Het beschermt iedereen waarmee jij in contact komt, waaronder supermarktmedewerkers, andere klanten, familie en vrienden. Veel personen merken op dat ze hun maskers in het bijzonder dragen om de meest kwetsbare mensen in onze gemeenschappen te beschermen, zoals ouderen en mensen met specifieke aandoeningen die daardoor een groter risico lopen.

Het is een vorm van zelfexpressie

Voor de artistieke plus modieuze individuen onder ons biedt een stoffen of neopreen masker van bijvoorbeeld safe-save.nl een geheel nieuwe kans om leuke kleuren en patronen in hun garderobe te introduceren.

Voor gezondheidswerkers, patiënten en eerstehulpverleners

Degenen die in een ziekenhuis of verpleeghuis werken of komen dragen met liefde een ​​gezichtsbedekking of mondkapje voor al de mensen om hen heen. Want zelfs als jij nooit direct in contact zou komen met een ziekenhuismedewerker, eerstehulpverlener of patiënt, laat jouw masker zien dat dat jij echt wel om hen geeft. Jij beschermt ze door de verspreiding van ziekten in jouw gemeenschap te beperken. Dit is iets dat iedereen in de maatschappij zou moeten waarderen!

Om snel weer (normaal) aan het werk te gaan

Absoluut. Des te meer mensen mondkapjes dragen, des te minder COVID-19 gevallen er zullen zijn. En als er minder gevallen zijn, kunnen we snel weer de dingen doen die ons leven gezond en productief maken, zoals wederom fijn op een normale wijze aan het werk te gaan of zonder belemmeringen naar school.  Dan hebben we ook op een simpelere manier toegang tot de diensten waarop we vertrouwen, wat goed is voor ons persoonlijke leven en die van de mensen om ons heen, plus onze economie in het algemeen.

Om weer zonder beperkingen plezier te maken

Maskers verminderen het aantal corona gevallen. Des te meer de mensen maskers dragen, des te eerder wij weer onbezorgd al die fijne dingen kunnen doen zoals al onze vrienden en familieleden bezoeken, onbelemmerd naar de bioscoop gaan, reizen waar we maar willen en veilig uit eten gaan. Het dragen van een mondkapje is een manier om jouw steun te tonen voor de aankomende goede tijden.

Om het nieuwe normaal te omarmen

Door jezelf in jouw gezichtsmasker te laten zien, kan je deze aanblik normaliseren voor al die mensen die zich nog steeds niet bij het dragen van hun masker op hun gemak voelen. Als iedereen immers een mondkapje op heeft, is dat niet meer zo ongebruikelijk. Je zult het uiteindelijk zelfs helemaal niet meer opmerken. Totdat je iemand zonder een masker ziet, wat op dat moment zeker op zal vallen en als uitzonderlijk gezien zal worden.