Ga je op grote hoogte werken? Dan is het natuurlijk van groot belang dat jij jezelf zo goed mogelijk kunt beveiligen. Het werken op grote hoogtes brengt immers gevaren met zich mee, en je wilt jezelf natuurlijk beschermen tegen pijn en vervelende ongelukken. Maar hoe doe je dat precies? Alleen het dragen van een veiligheidshelm is namelijk helaas niet voldoende. Gelukkig zijn er voldoende producten op de markt die de veiligheid op het dak kunnen vergroten. Er zijn zelfs bedrijven die zich specifiek richten op valbeveiliging, en zich hebben gespecialiseerd in het verminderen van gevaar op grote hoogtes. Neem bijvoorbeeld Safety One Solutions. Dit bedrijf biedt een ruim assortiment producten aan, die jouw optimaal kunnen beschermen. Dan blijft er nog maar één vraag over: welk product past het beste bij jouw klus? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over de verschillende veiligheidsproducten.

Harnasgordels

Eén van de meest bekende én populaire valbeveiligingsproducten is het harnasgordel. Dit harnas draag je op je lichaam, terwijl je met een touw wordt vastzet aan een haak op het dak. Gebeurt er een ongeluk waardoor je komt te vallen? Dan vangt het touw je lichaam op, waardoor je val wordt onderbroken. Daarnaast kun je (als je aan het harnas hangt) gemakkelijk weer het dak opklimmen. Harnasgordels zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, en het is zeer belangrijk om goed op te letten voordat je tot een aankoop overgaat. Kies een harnas die voldoende kilogram kan dragen, en houdt ook rekening met de lengte van het touw. Sommige harnassen zitten alleen rond je middel, terwijl andere harnassen ook rond je schouders worden gedragen. Harnasgordels worden door veel bedrijven gebruikt, maar door hun aantrekkelijke prijs, zijn ze ook uitermate geschikt voor particulieren die het dak op moeten.

Load Arresters

Ben jij van plan om zware materialen naar boven te hijsen? Bijvoorbeeld omdat je bent verhuisd naar een appartement op de bovenste verdieping? Ook dan is het natuurlijk heel belangrijk om secuur en veilig te werk te gaan. Eén populaire manier om de veiligheid te waarborgen, is door gebruik te maken van zogenoemde load arresters. Deze arresters zorgen er namelijk voor dat het object niet plotseling naar beneden kan vallen, waardoor je de kans op vervelende ongelukken kunt verminderen. Door het object te verbinden aan een load arrester zorg je ervoor dat het object slechts een kleine val kan maken. Load arresters zijn namelijk speciaal ontwikkeld met een remsysteem, die snel in werking treed wanneer het object dreigt te vallen. Let bij de aankoop van een load arrester vooral op het maximale gewicht én de lengte van de touwen. Maak je vooral geen zorgen, want er is een heleboel keuze. Bij gespecialiseerde webwinkels zoals valbeveiligingsshop, kun je terecht voor een uitgebreid assortiment load arresters.

Collectieve valbeveiliging

Ben je van plan om met meerdere mensen het dak te betreden? Of ben je een werkgever, waarvan meerdere werknemers op het dak moeten werken? Dan is het natuurlijk van groot belang om iedereen optimaal te kunnen beschermen. Met een collectieve valbeveiliging zorg je ervoor dat je de veiligheid van meerdere mensen in één keer kunt vergroten. Collectieve valbeveiliging is een systeem dat over het hele dak wordt geplaatst. Vervolgens klikken alle medewerkers hun harnas aan het systeem, waardoor ze gemakkelijk én veilig kunnen bewegen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over bijvoorbeeld het overkoppelen van hun harnas, en kunnen zich daarom volledig richten op hun werk. Let wel op, want het is verplicht om collectieve valbeveiligingen jaarlijks te laten inspecteren door een gespecialiseerd bedrijf.