Om je huis te beveiligen zijn er vele technologische snufjes beschikbaar. Waar het vroeger vooral draaide om goed hang en sluitwerk, is tegenwoordig er vele meer aan de hand als het aankomt op de beveiliging van je huis. 

Camera’s

Een manier om je huis te beschermen is door het gebruik van camera’s. Met camera’s kan je vast leggen wat er allemaal gebeurt in en om je huis. Als er een inbreker is geweest, heb je hem op beeld en kan hij dus veel makkelijker opgespoord worden. Naast deze rol van de camera, werkt hij ook nog preventief. Als een inbreker een camera ziet hangen, zal hij toch liever gebruik maken van een ander huis voor zijn praktijken. Hoe moeilijker het is om ergens ongezien binnen te komen hoe minder aantrekkelijk het is voor een inbreker. Daarom hoeft de camera niet eens te werken om effectief te zijn. Iets dat je ook regelmatig hoort is het gebruik van dummy camera’s. Dat zijn dus camera’s die eruit zien als camera’s, maar in feite niks doen. Ze hangen er puur om indringers af te schrikken, omdat het verschil met een echte camera gewoon niet te zien is.

Alarmen

Voor de hand liggend is het gebruik van een alarminstallatie. Dit is een installatie die veel geluid gaat maken, misschien zelfs licht gaat geven als er iemand ongewenst het huis binnen komt. Vaak werkt het als volgt: iemand komt binnen en kan dan de code invoeren en als dat niet gebeurt dan zal de politie gebeld worden. Mocht er nou een telefoon storing zijn, dan zijn er altijd nog buren die kunne zien dat er iets gaande is en met hun andere netwerk kunnen ze dan nog proberen de politie te bellen. 

Stickertjes plakken

Bij alarmen helpt het ook om de sticker op het raam te plakken dat er een alarm systeem is. Om die sticker erop te plakken hoef je natuurlijk niet daadwerkelijk een alarm te hebben, want het is dan alsnog afschrikkend voor indringers, op vergelijkbare wijze met de dummy camera. Zo zijn er nog meer stickers die je op je raam kan plakken. Denk aan iets als pas op voor de hond, met een plaatje erbij van een uitzonderlijk hongerig uitziende Duitse herdershond. Of wat ook kan helpen is een bordje in de straat dat er WhatsApp buurtpreventie is. Ook al is niemand aangesloten, dit kan alsnog afschrikkend werken voor mensen die willen toetreden zonder toestemming.