De snelle WordPress hosting is van nature al erg veilig! Maar door de velen gebruikers kan dit toch wel risico met zich meebrengen. Dus van volledige veiligheid kun je niet spreken bij je Wordpress website. Lees in dit artikel hoe je de veiligheid van je Wordpress website kunt achterhalen en verhogen.

Het grootste veiligheidsrisico van Wordpress

WordPress is niet alleen populair bij gebruikers, maar ook bij hackers. Doordat alle Wordpress gegevens centraal staan willen hackers deze nog wel eens hacken. Dit doen ze per hosting bedrijf. Let daarom op bij het aangaan van een hosting partner. WordPress hosting Nederland is een van de veiligere opties. Daarnaast is het ook van belang dat je voorzichtig omgaat met je inlog gegevens. Laat deze niet achter bij desbetreffende plugins, dit is niet nodig. Zorg ook altijd voor een SSL-certificaat voor je website, deze beveiligd al een groot deel van je website/ gegevens. Zo kun je dit risico indekken voordat het te laat is.

Kies een lastigere gebruikersnaam

De wel bekende gebruikersnaam: admin. Je verwacht het misschien niet, maar toch wordt deze nog enorm veel gebruikt. Door deze gebruikersnaam te gebruiken maak je het hackers 50% makkelijker. Hackers moeten namelijk niet alleen je wachtwoord achterhalen, maar ook je gebruikersnaam. Hackers weten dat het meestal gewoon ‘admin’ is en zo is de helft van het werk al gedaan. Gebruik daarom altijd een moeilijkere gebruikersnaam. Gebruikhier letters maar ook cijfers en leestekens. Zo maak je het de hackers nog net even wat lastiger.

Beperk rechten voor een veiligere website

Niet iedereen hoeft ‘beheerder’ of ‘administrator’ te zijn. Toch is dit een standaard instelling van Wordpress die je gelijk even moet aanpassen. Voor medewerkers die alleen voor content zorgen op de website is ‘auteur’ of ‘redacteur’ ook genoeg. Door dit te doen zorg je ervoor dat de hackers echt het hoofdaccount moeten hacken. Door een auteur te hacken kunnen ze nog niks. Daarom is deze instelling wijziging erg handig. Dit verkleint het risico en zo zul je een veiligere website hebben.