Het is een scenario waar niemand op zit te wachten: na een werkdag of na een avondje uit wil je in je auto stappen, maar die is plotseling nergens meer te vinden. Of de auto staat er wel, maar er is ingebroken en je bent waardevolle spullen kwijt. Wat kun je doen om autodiefstal of inbraak te voorkomen?

1 Zet hem op het stuurslot

Een simpele maar doeltreffende manier om te voorkomen dat dieven met je auto weg kunnen rijden, is het stuurslot. Je auto valt heel eenvoudig in het stuurslot door na het parkeren even aan het stuur te draaien. Een methode die amper tijd kost, maar wel effectief is.

2 Een veilige parkeerplaats

Om autodiefstal te voorkomen is het belangrijk dat je goed oplet waar je je auto parkeert. Een afgelegen, donker plekje waar weinig mensen langs komen, is ideaal voor autodieven. Zet je auto dus liever op een drukkere en goed verlichte plek, en als het even kan op een plaats waar ook camera’s hangen.

3 Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem dat flink gaat loeien bij inbraak kan dieven goed afschrikken. Afhankelijk van het type alarm dat je kiest is het wel even een investering, maar als je vaak op plekken parkeert die gevoelig zijn voor diefstal en inbraak dan verdien je je alarm waarschijnlijk al snel terug.

4 Niets te halen

Het is uiteraard aan te bevelen om geen waardevolle spullen in je auto achter te laten. Zorg dus dat je telefoons, laptops, camera’s en creditcards meeneemt voordat je je auto achterlaat. Laat potentiële autodieven bovendien zien dat er geen waardevolle spullen in je auto liggen door je dashboardkastje open te laten staan. Bij stationwagens kun je ook het afdekzeil van de achterbak openlaten, zodat dieven direct zien dat er geen interessante spullen in je auto liggen.

5 Een voertuigvolgsysteem

Een manier om je auto altijd te kunnen traceren wordt geboden door het voertuigvolgsysteem. Wanneer je dit in je auto laat installeren wordt er bovendien direct een melding verstuurd bij inbraak of bij sabotage van het systeem. Zo kan er snel en adequaat actie worden ondernomen.